Druhy,typy a barvy balonků které upřednostňujete

Napiš ostatním jak jsi spokojený, nebo nespokojený.

Druhy,typy a barvy balonků které upřednostňujete

Příspěvekod dragonfly » pon 24. led 2011 11:49:12

Nakupoval jsem se leccos balónků,hodně druhů i barev,poslední dobou i přes net.Osobně jsou mi bližší pastelové balónky oproti třeba perleťovým nebo metalizovanými.Přijde mi že pastelové více vydrží.Metalizované i třeba neóňáky dost praskají,je strašně tenká ta hranice přefuku,zkrátka není to ono.Pasteláci,přijde mi,vydrží více.Druhou kapitolou jsou reklamní balonky-i když přímo nepatří přímo do tohoto vlákna.Třeba DELVITA-200 PRODEJEN.Vyloudil jsem pár kusů a šli luxusně nafouknout do velké velikosti a ještě se dali různě deformovat,mačkat-vyvíjet na ně tlak než prdli/žluté a červené/,jakoby bylo do nich přidáno více změkčovadla nebo co.Po vyfouknutí z nnich zbyla zmuchlaná velká plenta.Povzbuzen jsem za pár dní zašel opět pro pár kusů/že bychom potřebovali do baru ke kámošovi pár kusů na výzdobu-CHA/ a i kdyyž byli stejné barvy už se nedali tak hodně nafouknout ani deformovat-byli jaksi tvrdší.Špatné nabyli ani balonky z Kuchyně ORESI ve žluté a černé barvě-žluté se dali více nafouknout. balonky dostupné v hračkářství.Jedna kapitola je všude dostupný standard GLOBOS.Různé barvy velikosti atd,ale něco podobného jak jsem psal výše-různé série a jiné vlastnosti.Potom se dají koupit balonky myslím SMART BALLOONS,ale nic pro mě i po řádném protření a několikerém nafouknutí jsou takové "kruté",kladou odpor,praskají při troše zmáčnutí.Samostatná kapitola jsou NO NAME Balónky různý materiál velikosti ataké vlastnosti.Dají se sehnat dobré kusy ale spíše výjimkou.častěji se stává že jsou nepravidelné,nebo při nafouknutí jsou vidět průhledné tečky /špatně rozdělený latex nebo nerovnoměrně/-než začnete pořádně nafukovat ozve se drba.Poměrně kvalitní balónky se dají koupit v obchodních centrech,mají hodně druhů a v balíčcích po různém počtu.Při opakované koupi si lze vychytat ty lepší.Já když jsem si je v Tescu vychytal tak pak už jsem je tam neviděl :evil: .Qualatex-to je samostatná jednotka.Klasickej qualatex jistě lze v obchodech sehnat ale na netu je více druhů barev a typů.Škoda že prodávají po 100 resp.50 kusech.Za sebe bych řekl že Qualatex je dobrá značka,co má dobrý balonky.Qualatex žije ze svého jména a svoje produkty dokáže prosadit všude v balónkovým světe,ať už se jedná o výzdoby,promo akce atd.I množství videí na youtube ukazuje na rozšířenost této značky.Mají hodně druhů i když to dělá také hodně potisk.Klasická 11" velikost a milión druhu potisku.Napište také svůj názor a zkušenost.
dragonfly
Pokročilý
Pokročilý

Re: Druhy,typy a barvy balonků které upřednostňujete

Příspěvekod anylooner » úte 25. led 2011 11:03:26

Na starem foru som popisoval znacky po jednom ale stratilo se to, no co uz :(

Ja som 2-3 roky ani nevedel o tom, ze je trh balonu az tak velky. Po tom co som nasiel KBI som 2x objednal vselijake na zkousku. Som non-popper a najradsej ma sit-pop, takze mna zaujimaju len z toho hladiska, teda co vydrzi (vaha + pocet nafouknuti) a hlavne aby to bylo makke.

Mam par oblubenych znacek a velkosti, a vetko ma svoj dovod:

Tuf-Tex 17" - su mekke a vydrzia dost.
Tuf-Tex 14" - tieto som vyskusal len nedavno. Vydrzia menej ako 17" ale na moju vahu aj to staci.
Mexico 15" - maju specialny tvar,super makkost a vydrzi skoro ako tuf-tex 17" (minimalny rozdiel)
Perfect Products 16" - podla mna sa po viaceych nefuknuti sa neroztiahnu az tak ako tuf-texy, preto su o nieco silnejsie. Qualatex 16 som este nemal, lebo kazdy vsade pise, ze su tvrde a take nechcem :)
Unique 16' - Po nafuknuti posobia velmi tenko ale zivotnost konkuruje s TT 17"
Tilly 20" - od prveho nafuknutia su pekne makke, ale vydrzia o to menej.
China 16" - su asi najmaksie zo vsetkych. Tuto sa kazdy stazuje na kvalitu, ale moju vahu to bez problemov udrzi. Samozrejme ked to nafuknem do maximalnych rozmerov tak je to potom ruska ruleta :) Trochu vic adrenalinu hned od zacatku..... prave preto su u mna na tretom mieste.
China 22" - jedna z najmaksich a napriek tomu, ze maju vela malich flakov (defekty) drzia moju vahu bez problemov. Po 5-6 nafuknuti za zvacsi len o minimum a ked nenafuknem cez zakladne rozmery, tak sa niet coho bat :)
Italy Giant Duck - mal som ich asi 4, velmi tazko sa daju nafukat prvykrat. 2 hned na zacatku praskli tretiu sa mi podarilo nafuknut a ta zatial drzi. (po 4 nafuknuti)
Qualatex 24" - su velke, trva to dlho nafukat a velmi tvrde. Jedina vec na co je dobry pouzit je sex. Udrzi nas oboch 120KG dokopy :)

ked mate pocit, ze su tu este nejake dobre, ktore som este neskusal, tak odporucte. Asi si objednam Belbaly.... tie som este nemal.
anylooner
Nováček
Nováček

Příspěvekod dragonfly » úte 25. led 2011 18:46:54

Belbaly jsou dobré balonky/14"/,chce jim dát čas,párkrát je nafouknout "nanečisto" víc a víc a potom lze docílit velkých objemů i když na sit-pop jistě nedofouknout na doraz.Problém by také mohl být ve tvaru belbal balónků-jsou to hrušky a už jen nafouklé mají hruškovitý tvar-obrovsky dlouhý krk.Při zatížení sednutím nebo při ridingu to pro něj nebude vhodné.Myslím že tvar balonku by měl být kulatý-můj názor.Osobně pro mě/belbal/jsou lepší pastelové barvy než krystalické.Při doteku na kůži jsou příjemnější.Možná by taky nebyl špatný QUALATEX 18" NA PLNĚNÍ-stuffing http://www.youtube.com/watch?v=u-Aoku6A-pk dle videa vypadá krásně podajně a měkce.Měkké balóny jsou též"zeppelin obrovský a ovál od fi.Globos-ty se dají dobře mačkat a když nemám ostré nehty tak i jemně deformovat.lze do něho zarazit skoro celou pěst..Opět jak jsem psal je dobré nedofukovat na fest,balonek resp.vzduch v něm má více místa na přemisťování a balon vydrží více. Dříve když nebyly takové možnosti a výběr jsem kupoval tzv.Punch ball-ty s tou gumou na konci-balon na cvičení.Byli největší co šli sehnat šli hodně nafouknout a i dost vydrželi-mám na mysli riding.Jsem non-poper ale při hraní nebo nafukování občas taky něco praskne.Není to ovšem můj cíl.Zajímavé jsou taky od Qualatexu Donuty A KYTKY 16"/balonky s dírkou :oops: .Mám vypozorované rozdíly v barvách-žluté a bílé krystalické jsou hebké a příjemnější na dotyk kůže oproti zbytku barev,které jsou malinko jiné.Člověk který s balonky "pracuje" už to pozná při doteku na pokožku.Qualatex 24" mám doma jen jeden-jen jsemho nafoukl a pokochal se.Je na něj čas ;) .Získal jsem ho při objednávce z ERA-PACKu,byl mezi bonus balónky jediný a největší.Výhledově mě láká tohle http://cgi.ebay.com/10-TOLLE-RIFCO-45cm ... 1e60c24724 .
dragonfly
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod bearandballoonlover » čtv 03. bře 2011 10:40:32

Nejvíc mě "berou" krystalické balonky, potom pastelové. Melizované nebo perleťové moc ne, protože jsou většinou dost nepoddajné, po nafouknutí tuhé a když prasknou, je to o ušní bubínky. Krystalické a pastelové jsou měkké, obzvláště po několika náfucích, takže příjemné na tělo. Co se týče més bírky, převažují v podstatě reklamní balonky různých velikostí, většinou kolem 10-12´´, občas i 14´´, když jsem něco kupoval, bylo to v tescu (větší a narozeninové ve slevě) a pak po hračkářstvích a trafikách...občas se dá natrefit na dost dobré balony....
Dost se mě líbí tyhle : http://cgi.ebay.de/3-x-17-LOONERWORLD-L ... 3f07a5c514
Jednak mají krásné krystalické barvy, dobrá je i velikost a hlavně mají hodně široký náústek !!! :oops:
bearandballoonlover
Balloon profík
Balloon profík

Příspěvekod dragonfly » sob 23. dub 2011 20:46:28

V prodejnách KIK měli svatební nafukovací balónky,firma neznámá, 4 kusy za 29 Kaček.2 růžové a 2 bílé-potisk není podstatný.Made in Malaysia.V sáčku vypadali docela solidně ale takhle tvrdý "metaláci" jsem ještě neměl.Velikostí snad ne ani 9" a po několikátém nafouknutí povolili jen nepatrně.Zklamání.A nebo jsem již "zmlsán" jinými balónky :D
dragonfly
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvekod bearandballoonlover » čtv 14. črc 2011 7:46:40

Nedávno jsem vyměnil s xad.dax (omlouvám se, pokud jsem zkomolil přezdívku) nějaké balony...vyžádal jsem si na ozkoušení různé typy po pár kusech....všechny tedy krystalické nebo čisté (bezbarvé) a musel jsem zkonstatovat (jak radil xad.dax), že jsou výborné Globosy - mám tedy 12´´ a 16´´ v barvě žluté a čisté a jsou fakt super. Také Belball 14´´ super, jen jsou trochu tuhé a chce je pořádně rozfoukat!
Měl jsem kdysi dávno Globos 12´´, mix perleťových (či metalických?) a byla to dost bída - jednak byly dost tuhé (což je nešvar všech perleťových a metalických) a taky si praskaly kdy chtěly a nic moc nevydržely...tak jsem na Globos zanevřel...ale tyhle krystalické jsou fakt výborné. Taky myslím poměr cena/výkon/kvalita jsou docela bezkonkurenční...
bearandballoonlover
Balloon profík
Balloon profík

Příspěvekod adam-v » čtv 29. pro 2011 23:40:07

Za tých 6 rokov, čo pravidelne kupujem balóny mi už prešlo rukami hádam všetko...

Balóny, ktoré recenzujem nájdete v ponuke kaboomballoons.com, ebay.de, prípadne odporučím.

QUALATEX: Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že za najkvalitnejšiu možno považovať značku qualatex. U tejto značky som sa ešte s defektom/kazom na balóne nestretol. Náhodné prasknutie pri nafukovaní nehozí.
Pri prvom nafúknutí sú tvrdšie (výborné pre sitting a bounce - znesú fakt veľa) , po viacnásobnom nafúknutí sú mäkké a poddajné na youtube nájdete veľa videí na tému overinflate. Z vlastnej skúsenosti odporúčam rozmer 24", oproti 16" je priepastný veľkostný rozdiel...
RIFCO:
Asi najvaščí európsky výrobca balónov, ktorý sa tu nespomína je Rifco. Je to taliansky výrobca. Má kompletný sortiment, od fakt obrích balónov priemeru 1,5m, zvieratá (slony, zajace, kačica) aj v maxi 1,5 m prevedení, figuríny, obrí banán...samozrejmosťou sú klasické malé rozmery, punch ball. Rifo sa preslávilo hlavne svojimy zepellinmi, GL1200, GL700, GL500. Toľko k firme, teraz kvalita...
Vzhľaom na široký sortiment mi od nich prešlo rukami už dosť veľa výrobkov. Hlavne teda tie väččie, t.j 24" +. Vo všeobecnosti sa dá povedať, že sú od qualatexu na prvý pohľad silnejšie, steny hrubšie, masívnejšie, na výrobu bolo použité viacej latexu. prvé nafúknutie je preto ešte ťahšie. Po vyfúknutí však na rozdiel od qualatexu, ktorý sa vráti skoro do pôvodnej veľkosti, tak rifco sa už do pôvodnej veľkosti nestiahne, zostane dosť rozťahaný, asi 2x tak ako pôvodne. Ďaľšie nafúknutia sú preto už hračkou. Čo sa týka pevnosti a výdrže (sitting) tak je na tom ako qualatex. Maximálna záťaž závisí od rozmeru, čo si kúpite a samozrejme aj od miery nafúknutia, ale váha 100kg+ je pri 32"istá a so zväčšujúcim sa rozmerom rastie aj možná záťaž.
Čo sa týka kvality (kazy/defekty, svetlé miesta), tak tu veľmi závisí na tom od koho a balóny kupujete. 1. trieda je úplne OK, no bohužiaľ existuje aj trieda 2., ktorá už kazy obsahuje. Málo ktorý predajca upozorní, že predáva 2 triedu. Stalo sa mi, že od jedného, toho istého predajcu som v tej istej cene kúpil tie isté balóny rôznych farieb. Žlté boli OK a červené mali kazy. Taktiež je problém, aj s predajom starých odležaných balónov - nejak divne smrdia po gume. S tými kazmi to ale zase nie je také hrozné. Treba ich len preventívne trochu menej nafúknuť a neprasknú ani pri 100kg záťaži.
ČÍNA
Tu budem stručný - Kazy, kazy kazy... Hoci na počudovanie nepraskali, už na prvý pohľad sú veľmi tenké a nevzbudzujú dôveru. No ich hlavným problémom bol zápach. Nejaký chemický sajrajt ako benzín, či dáke rozpúšťadlo. Proste humus. Poviem rovno, všetky išli do koša, normálne som sa bál, že z nich dostanem nejaký exém.
South America
Balón SA24. Extrémne mäkký a poddajný balón. 24" by malo byť ak sa nemýlim cca 60cm, no toto nafúknete na skoro meter. Kto má rád overinflate, tak si príde na svoje. Sitting zvádne tak cca 70-80 kg, podľa nafúknutia, na seriózny bouncing zabudnite. Ak chcete kúpiť tento balón tak zásadne iba priehľadný, alebo klasické pastel. Potlač (t.j. pásiky na balónoch) a balóny v marble farbách sú riešené formou potlače, ktorá je nekvalitná ( farba sa doslova od balóna odlúpava a zvyšuje sa možnosť kazu)
Malaysia
Klavitou a výdržou na úrovni RIFCO 1. trieda, 100kg+, bouncing bez problémov. Výhoda je, že pri zfúknutí sa vrátia skoro do pôvodného stavu a nevyzerajú ako pokrčený papier na rozdiel od RIFCA. Bohužiaľ sortiment na KBI sa dosť zúžil. Dakedy bolo v ponuke kopec rozmerov, od 32, cez 40, 50, 60 až po 72 myslím... Teraz sú v ponuke už len 2 rozmery, ako to bude s dostupnosťou v budúcnosti hmm?
Tilly, Tuf-tex
V súčasnosti o týcho značkách už asi nemá význam veľmi polemizovať. Aspoň v USA dakedy veľmi známe značky. Balóny boli aj pomerne drahé a to je aj asi dôvod, prečo je momentále ich sortiment skoro nulový. Poviem rovno. V prospech qualatexu hovorila jednak nižšia cena a subjektíbne aj lepšia kvalita. Jediné, čím sa mohli tieto dve firmy od Q odlíšiť boli netypické balóny, ktoré Q nerobil, ako napr. legendátny tilly worker, ale od dôb, čo ho prestali vyrábať je hovoriť o týchto značkách v podstate bezpredmetné.
UNIQUE
Objednal som ich len raz pred asi 5 timi rokmi. Konkrétne 40". Sú veľmi mäkké, ľahko sa nafukujú. Niečo na spôsob SA24, akurát, že tieto majú pekný guľatý tvar, peknú homogénnu farbu. Čo sa týka kazov, neboli úplne dokonalé ( to je asi iba Qualatex), ale do 1. triedy by som ich zaradil. Na moje počudovanie nato, aké sú makké, tak pomerne aj dosť vydržia, čo sa záťaže týka aj ľahký, kratší bouncing.

Mal som ešte aj nejaké francúzske balóny, potom myslím značku cattex a ešte nejaké iné exotiky (Brazil), a iné, čo si už presne nepamätám, musel by som dohľadať staré objednávky. V súčasnosti už o nich písať je asi zbytočné, lebo sa asi nikde neponúkajú.
Ale ak by niekto na ne narazil a chcel vedieť, aké sú, tak sa stačí opýtať.

V súčasnosti je ponuka už taká úzka, že v podstate riešim (kupujem) už iba Qualarex a Rifco.
Inak uvažujem, že napíšem aj niečo do sekcie "balóny ponuka" - Keď už kupujem zo zámoria (USA) tak skrz poštovné, ktoré je dosť vysoké si vždy kúpim radšej do zásoby, aby som nemusel kupovať tak často.
Ak by mal niekto záujem o zakúpenie vzorky na odskúšanie, vieme sa dohodnúť. Sortiment mám dosť veľký a nie je núdza ani o fakt veľké balóny (okrúhle priemer cca 130-140 cm).
adam-v
Nováček
Nováček

Příspěvekod krka » stř 18. led 2012 15:50:52

To adam-v
perfektní recenze, nechci oponovat, ale ty Qualatex ..... nevím, nevím.
Je to sice prémiová značka, mám jich několik sáčků, samo že většina mých oblíbených potištěných.
Ač jsou většina ozn. 11, jsou různé co do materiálu i někdy velikosti a náústku......
Nestudoval jsem to podrobně, ale jako by byly vyráběny v různých závodech, navíc některé jsou ozn. i jako heliové....
Kazy nebo resp. možná jen bílá místa tedy některé mají a to já nemám rád - riziko prasknutí.
Pokud bych měl mít kusovku velký za větší cenu a byla tam takové riziko, to by mne nepotěšilo.
Je fakt, že jeden bílý potištěný měl kaz s průsvitným místem, vydržel nafouknutý (manželkou) a pak se v daném místě po čase prostě ....
.........vypustil...
krka
Znalec balónků
Znalec balónků

Příspěvekod bearandballoonlover » ned 29. led 2012 13:45:07

To : adam-v
Perfektní recenze!!!!!! Rozhodně nemám tolik zkušeností, abych mohl něco takovýho napsat, takže to oceňuji!!! :P
bearandballoonlover
Balloon profík
Balloon profík

Příspěvekod oOo » úte 22. kvě 2012 4:58:23

balonkova wikipedie:
balloons.wikia.com/wiki/Balloons_Wiki
oOo
Nováček
Nováček

Další

Zpět na Recenze a hodnocení balónků