Vypadá to, že se nám vyloupl nový obchodník na české scéně, nebo spíše lépe řečeno, zajímavě rozšířili sortiment. Je to samozřejmě otázka osobních preferencí, ale jsem non popper a mám rád větší balonky. Což je v ČR spíše problém, v případě že jde člověk po kvalitě. Proto jsem to řešil objednáváním ze zahraničí, tak jako asi spousta z vás.
V poslední době se mi zalíbilo i sezení na balonku a mám v plánu v co nejbližší době zapojit i svou ženu. Proto je pro mě potřeba aby byly balonky pevné a spolehlivé. Líbí se mi třeba Cattex GL500, větší jsem zatím nezkoušel. Minimálně mě unesou spolehlivě, jsem zvědavý jaké to bude v páru
To jsem trochu odbočil, nicméně, fa smart balloons,
http://www.svetbalonku.cz, má v nabídce zřejmě nově, dost podobné balonky, minimálně rozměrově jako právě zmíněný cattex GL500 a GL1200, přičemž cattexy jsou třeba na balloons-united za 1,5e za GL500 a přes 8e za GL1200. Tomu odpovídá cena u smartballoons asi 59 korun za 170cm balon a 109kč za 220cm dlouhý balon.
Co je super že mají i sortiment fy Qualatex jako kytky, donuty a podobně. Také mě zaujaly balonky pro plněný dárky, jednoduše z důvodu, že to jsou údajně 18"
Máte někdo s kvalitou balonků gemmar zkušenost? Mám ty 48cm velké, prodávají se asi po 50 kusech v balení. A jsou super, pevné, podobně před nafouknutím tvarované zas do cattexu, jsou to takové křížáky, mají čtyři hrany, ale po nafouknutí vytvoří super kouli, škoda že bez výraznějšího krčku, ten se mi ještě nafouknout nepovedlo. Tváří se velmi pevně, ale na 19" mi přijdou relativně malé. Otázka je kolik by se nechaly nafouknout, mám z nich trochu strach právě kvůli pevnosti. Nicméně zdá se že po nafouknutí pocitově na doraz a upuštění poměrně dost vzduchu aspoň mě unesou, nezkoušel jsem to tedy celou vahou, ale působí pevně. To už tak nějak pozná

Zajímalo by mě kolik by šly nafouknout kdyby je člověk několikrát nafoukl a znovu vypustil, takové tuf-texy se zvětší extrémním způsobem, ale na nějaký sezení to potom už asi moc není:)
Vlastně mi vůbec přijde zajímavá ta podobnost s firmou cattex

EDIT: Tak koukám, že se tu o nich v tom vlákně už před časem psalo, jen mě to překvapilo tak, že jsem se musel podělit, očividně znovu