Ahoj,
nedávno jsem se rozhodoval jaké si koupit el. nafukovadlo, viz nahoře. Už toho zde bylo dost napsáno a tak mne ani nepřekvapilo že byl dotaz bez reakce. Trochu jsem pátral a nakonec dospěl k názoru, že klasické nafukovadlo na matrace mi nebude vyhovovat. Namá potřebný tlak (no jo no jsem poper

) a má velký průtok vzduchu. Což je sice dobré, ale jen pokud chcete nafukovat spousty balónů. Můj požadavek je pomalé nafouknutí a v případě potřeby síla na přefouknutí. Vyšly mi tedy vítězně kompresůrky do auta, ty mají ale až moc malý objem vzduchu a především mají velmi nízkou životnost. Náhodou jsem ale narazil v Lidlu na tento kompresor:
http://www.rc4x4.cz/topic11322.htmlParametry OK a test a hodnocení taktéž. Takže jsem ho vzal. Napájím ho pomocí starého PC zdroje typu ATX. Zdroj stačí na prakticky nezatížený kompresor, pod zátěží již nestíhá dodávat proud (má max 10A) Balónky to ale nafukuje bezvadně a přidaný sranda manometr se ani nehne, protože tlak v balónu je velmi nízký. Zatím jsem s kompresorem spokojen. Nafukuje sice pomaleji (35 litrů/minuta), ale přesně tak jsem to chtěl

Jo a je trošku hlučnější, ale dá se to utlumit.